Etusivu » Hyvä ravintola-arvostelu voi nostaa paikan maineen pilviin

Hyvä ravintola-arvostelu voi nostaa paikan maineen pilviin

  • tehnyt

Kun lähdetään miettimään, minne menisi oikein kunnolla ulos syömään, voi olla hankalaa tehdä valinta paikasta, sillä valikoimaa löytyy todella paljon. Erityisesti isoissa kaupungeissa ravintoloita on pilvin pimein ja eri tyylisiä. Jos paikoista on tehty ravintola-arvostelu, voi se olla todella hyödyllinen tässäkin tapauksessa niin asiakkaalle kuin ravintolalle itselleenkin. Varsinkin positiivinen arvostelu tuo helpommin tunteen, että haluaa kokea ruokanautinnon juuri kyseisessä ravintolassa.

Kenen tahansa on mahdollista jättää ravintola-arvostelu muiden luettavaksi, sillä netti on nykyään pullollaan sivustoja, jotka ovat keskittyneet näihin. Tällainen arvostelu voi vaikuttaa paljonkin suoraan ravintolan kassavirtaan, varsinkin jos saman tyylisiä on useita annettuna.

Miksi arvosteluilla on niin suuri merkitys?

Maine on yksi suurista syistä, miksi ravintola menestyy tai ei menesty. Jos kritiikki on negatiivista eivät asiakkaat välttämättä halua enää asioida kyseisessä paikassa. Sanonta: hyvä kello kauas kuuluu, paha vielä kauemmas, pätee tähän asiaan todella hyvin.

Jos taas saadaan aikaan tunne, että hyvä ravintola-arvostelu on paikallaan, voi sekin lähteä helposti moninkertaistumaan. Kuitenkin on muistettava, että arvostelu on nimensä mukainen ja se on aina jokaisen oma mielipide. Kukin kokee ruoan sekä ilmapiirin omalla tavallaan. Makuasioista on paha kiistellä.

Mistä kaikkialta voi löytää arvosteluita ravintoloista?

Netti on täynnä ihan kaikkea maan ja taivaan väliltä ja joskus sieltä on hankala löytää tietoa. Tässä muutama vinkki paikoista, joista kannattaa vilkaista halutessaan löytää arvosteluita ravintoloista.

  • Tripadvisor sivusto on erikoistunut muihinkin kuin ravintoloiden arvosteluihin
  • Eat on koko maan kattava sivusto juuri ravintoloiden arvosteluun
  • Liemessä blogi julkaisee reseptien lisäksi myös arvosteluita eri ravintoloista

Osaavatko kaikki tehdä arvostelun?

Arvostelu on sinällään helppo tehdä, sillä jokaisella luultavasti on se oma mielipide, jonka voi jakaa. Ammattikriitikot ovat monesti ruoka-alan ammattilaisia tai itseoppineita kulinaristeja. Yhtä kaikki, ruoasta on tiedettävä paljon, niin raaka-aineista kuin valmistuksestakin, mikäli mielii niin sanotusti oikeaksi kriitikoksi.

Arvostelu on kuitenkin myös tavallisen ruokailijan tekemänä arvokas, sillä hehän ovat juuri sitä asiakaskuntaa, jolle palveluita halutaankin kohdistaa. Kriitikot saattavat katsoa asioita hivenen eri kantilta. Kaikkia eivät nämä hienot vivahteet kiinnostakaan. Kunhan vain ruoka maistuu hyvälle ja jää olo, että syöty ruoka oli sen rahan arvoista, joka siitä maksettiinkin.