Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Hyvä elokuva jää mieleen pitkäksi aikaa

Hyvä elokuva jää mieleen pitkäksi aikaa

  • tehnyt
Hyvä elokuva tuo omalla tavallaan kutkuttavaa jännitystä.

Jos tavoitteena on saada ajatukset hetkeksi jonnekin muualle ja taltuttaa kiire, ei taida olla parempaa keinoa kuin katsoa hyvä elokuva. Nykyarki on täynnä katkoksia sekä työelämässä että sen ulkopuolella. Surffaamme netissä saitilta toiselle sekä somevirran informaatiotulva on katkeamaton ja älypuhelin seuraa mukana yöpöydälle asti. Elokuva tarjoaa pakopaikan siltä hälinältä, joka aiheuttaa meissä stressiä ja riittämättömyyden tunnetta.

Miten valita hyvä elokuva?

Hyvän elokuvan valitsemiseen ei ole nopeaa oikotietä tai suoraa neuvoa. Valinta on tietysti makukysymys. Paras neuvo saattaakin olla se, että valitse elokuva, jota et ihan ensin tullut harkinneeksi. Valitsemalla katsottavaa omien mieltymysten rajapinnoilta ja ulkopuolelta antaa itselleen mahdollisuuden yllättyä. Liikaa kaavoihin kangistunut ajattelu jättää monta mielenkiintoista kokemusta köyhemmäksi.

Hyvä keino löytää uutta katsottavaa on lukea elokuva-arvostelu. Löydät niitä esimerkiksi monen lehden verkkosivuilta tai monesta muusta paikasta. Arvosteluihin tutustuessa kannattaa huomioida ensisijaisesti se, mitä kirjoittaja kertoo itse elokuvasta. Hänen arvionsa on vain yhden ihmisen mielipide, vaikka ammattilaisen näkemys onkin aina kiinnostavaa kuulla. Tärkeintä on löytää oma maku ja toimia myös elokuvavalinnoissa sen mukaan.

Jokainen elokuva jättää jäljen

Elokuvat jäävät mieleemme elämään. Niiden kautta pääset uusiin maisemiin, koet häivähdyksen toisten elämästä ja matkustat ajassa eteenpäin tai taaksepäin. Jos elokuva osoittautuu pettymykseksi, se on kuitenkin rikastuttanut sisäistä maailmaasi. Siksi elokuvan valitsemiseen ei kannata suhtautua liian vakavasti. Jokainen elokuva jättää jäljen.

Avainsanat: