Etusivu » Kriitikon arvostelussa uusimmat elokuvat

Kriitikon arvostelussa uusimmat elokuvat

  • tehnyt
Uutuusleffojen arvosteluita odotetaan innolla

Suuri osa elokuvakriitikon työstä on uusien elokuvien arvostelua. Uusimmat elokuvat ja niiden saamat arvostelut kiinnostavat ihmisiä. Moni tekeekin lopullisen päätöksen elokuviin menosta elokuvan saaman arvostelun perusteella. Elokuvakriitikolla on siis suuri vaikutus leffankatsoja lukuihin. Mitä tunnetumpi ja arvostetumpi kriitikko on, sitä enemmän vaikutusvaltaa hänellä luonnollisesti on. Myös julkaisualustalla on merkitystä. Arvostelu opiskelijalehdessä tai paikallisuutisissa ei vaikuta niin paljon, kuin arvostelu esimerkiksi Helsingin Sanomissa.

Mitkä uusimmat elokuvat kiinnostavimpia?

Uusin Bond-leffa on aina juhlahetki leffateatterissa. Monet meistä olemme kasvaneet nuoruutemme James Bondin ja hänen kiehtovan maailmansa parissa. Tähän maailmaan kuuluu arkkivihollisia, hyvän ja pahan välistä taistelua ja tietenkin kauniita naisia. Ihmiset odottavatkin eniten sarja-elokuvia. Bondin lisäksi näihin kuuluvat erilaiset kauhuleffasarjat, Harry Potterit ja Taru sormusten herrasta elokuvat, joitakin mainitakseni.

Ihmiset seuraavat tarkasti elokuvien arvosteluita. Elokuvakriitikko voi kirjoittaa itsenäisesti tai jollekin julkaisulle. Kansainvälisesti mainittakoon, että esimerkiksi The Telegraph ja The Guardian-lehdillä on paljon vaikutusvaltaa leffamaailmassa. Tämä näkyy muun muassa siinä, että kansainvälinen elokuvaportaali Imdb:n arvosteluissa näiden lehtien kriitikkojen arviot nostetaan kärkeen. Suomalaisista julkaisuista Helsingin Sanomien ja Episodin elokuva-arvostelut ovat arvostettuja.

Mitä elokuvakriitikolta vaaditaan?

Elokuvakriitikon työ ei ole vain mielipidekirjoituksia elokuvista. Se on haastava taidekritiikin ja elokuvajournalismin osa-alue. Elokuvakriitikon täytyy ensinnäkin olla elokuvataiteen asiantuntija. Tuleehan kritiikin olla hyvin perusteltua. Elokuvakriitikolla täytyy laajan elokuvasivistyksen lisäksi olla taito kirjoittaa journalistisissa julkaisuissa. Aloitteleva elokuvakriitikko voi löytää arvosteluilleen lukijoita esimerkiksi oman blogin kautta, koska nykyään ihmiset etsivät leffa-arvosteluita pääsääntöisesti netistä.